X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

מה זה Structured Data (נתונים מובנים)

מדריך למתחילים: מה זה Structured Data ולמה זה חשוב לקידום האתר שלך?

מנהלים אתר תוכן? חנות אונליין או אתר תדמית? חשוב שתבינו איך גוגל רואה את האתר שלכם, חשבון על כמה וכמה בעידן ה- AI. גוגל רואה את מה שכותבים קצת אחרת ממה שאתם מתארים לעצמכם, הוא לא "קורא" כמו בן אדם – הוא סורק, מפענח, מנסה להבין למה התכוונתם.

אז במקום לקוות שגוגל ינחש באופן מספק מה יש בעמד באתר, צריך "לומר לו" במפורש: 'הנה מאמר, הנה מוצר, הנה ביקורת'. לא מדובר בפעולה טכנית מדי ששמורה לבעלי ידע בתכנות בלבד, זה כלי עבודה פרקטי, שגם בעלי אתרים בלי רקע קוד יכולים להשתמש בו בקלות.

מה זה עושה בפועל? Structured Data נותן לתוכן הקשר מדויק, שהופך אותו ליותר מובן, יותר בולט, ויותר רלוונטי לכלי AI (כמו צ'אט GPT או ג'ימניי) לשלוף את המידע.

נתונים מובנים סכמות ותוצאות חיפוש AI

מה זה Structured Data?

"נתונים מובנים" (Structured Data) הם דרך לספר לגוגל (ולמנועי חיפוש אחרים) בצורה מאוד ברורה מה יש בעמוד ספציפי באתר. זה לא התוכן עצמו – אלא מידע על הצורה של התוכן, באופן שהמחשב יודע להבין.

דמיינו שאתם שולחים הזמנה לחתונה – אבל לא ציינתם מי הזוג שמתחתן. ההזמנה עצמה יכולה להיות מעוצבת בשיא הקלאס, אבל היא לא מעבירה למוזמנים מידע כמו שצריך. 

זה בדיוק מה שקורה כשבאתר חסר Structured Data: גוגל (במקרה הזה הוא המוזמן) רואה טקסט – אבל חסר לו מידע מהותי להבנת התמונה המלאה - חסר לו ההקשר.

Structured Data הוא הדרך שלך לספק את ההקשר הזה בצורה ברורה. והוא עובד עם מה שנקרא סכמות (Schemas) – הסכמות מגדירות את המידע לפי שפה מוסכמת שגוגל מבקשת לראות: "זה מתכון", "זו ביקורת", "זה מוצר", "זו כתבה" "אלו שאלות ותשובות" וכך הלאה. כל סכמה מגיעה עם שדות מסודרים שגוגל מצפה לראות, כמו זמן הכנה (עם מדובר במתכון), דירוג (עם מדובר בביקורת) וכו.
 

 

האם מידע מובנה (Structured Data) רלוונטי גם ל- AI? 

Structured Data לא נועד במקור לבינה מלאכותית, אלא למנועי חיפוש כמו גוגל. אבל בפועל, ככל שמערכות AI מסתמכות יותר על תוכן מהאינטרנט, היכולת שלהן להבין הקשר ומבנה מדויק הופכת לקריטית – ופה Structured Data עוזר מאוד.

גם Google וגם כלי בינה מלאכותית כמו ChatGPT, Bing AI או Gemini משתמשים בטכנולוגיות של זיהוי תוכן + סיווג סמנטי. Structured Data הוא כמו "שלט ברור" בתוך עמוד – הוא אומר בדיוק מה יש שם: האם זה מאמר, מוצר, שאלה, ארגון, מחקר, ביקורת או אירוע.

לצורך העניין, מנוע AI שרוצה להציג מידע על מוצר, יעדיף עמוד עם Structured Data שמכיל מחיר, זמינות ודירוג – על פני עמוד שמכיל טקסט בלבד.


 

מה החשיבות של נתונים מובנים?

כשבאתר יש Structured Data – גוגל מתגמל אתכם ב"תוצאות עשירות" (Rich Results) תצוגה מתקדמת המאפשרת אינטראקציה עם האתר עוד לפני הכניסה לאתר (בולטת משאר התוצאות) ומעודדת כניסה. 

אבל חשוב להבדיל: "תוצאות עשירות" (Rich Results) זה לא אותו דבר כמו Featured Snippet – שזו תוצאה שנשלפת אוטומטית על ידי גוגל ומופיעה בראש הדף (מה שנקרא "תוצאות מיקום אפס"), וגם לא כמו AI Overview – שהיא תשובה שנוצרת ע"י בינה מלאכותית ולא נשענת ישירות על קוד Structured Data באתר.

"במקרים שראינו במוזה, אחרי הטמעה נכונה של Structured Data, אתרים קיבלו קפיצה של 22% ויותר ב-CTR (שיעור הקלקות), זה כוח אמיתי של הבנה טכנית עמוקה" – מספר מטר ממוזה דיגיטל.

בנוסף, זה לא רק לגוגל – גם לצ'אט בוטים מבוססי AI (כמו ChatGPT או Google Gemini) הרבה יותר קל לשלוף את המידע הזה.

 

סוגים נפוצים של Structured Data 

  1. Article / BlogPosting – שם הכותב, תאריך פרסום, תמונה ראשית.
  2. Product – מחיר, מלאי, דירוגים.
  3. Organization – שם העסק, לוגו, טלפון, רשתות חברתיות.
  4. FAQ – רשימת שאלות ותשובות מוצגת ישירות בגוגל.
  5. Breadcrumb – נתיב ניווט משופר, עוזר ל-UX ולניווט.
     

 

איך מוסיפים את זה בפועל?

הכי טוב – JSON-LD:

מדובר בקוד קטן שמדביקים ב head של האתר.
הנה דוגמה פשוטה לסכמת מאמר:

סכמות לתוצאות עשירות בגוגל וב- AI

אם אתם לא עובדים עם מפתחים, ניתן להשתמש בתוספים:

לאתרי Wordpress קיימים תוספים כמו RankMath, Yoast SEO או Schema Pro
שעושים את זה באופן פשוט ואתם לא צריכים לגעת בקוד.


איך בודקים שזה עובד?

היכנסו לאתר של Google Rich Results Test ובדקו האם האתר או עמוד ספציפי מוצגים בתוצאה עשירה


 

טעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן

  1. העתקת Schema שלא מתאימה לעמוד הספציפי - חשוב לשים סכמה מתאימה ולא כל סכמה
  2. שיכפול הקוד בכמה עמודים – כל עמוד צריך נתונים ייחודיים.
  3. הזנת מידע שגוי – נגיד דירוג של 5 כוכבים כשאין בכלל ביקורות. זה עלול לגרום לעונש מגוגל.


 

אז נכון, Structured Data נשמע טכני, אבל האמת? זה לא מסובך. במיוחד כשיש כלים ותוספים שעוזרים. ההשקעה הקטנה הזו יכולה לעשות הבדל עצום בנראות שלך בגוגל.

ההמלצה שלנו במוזה דיגיטל, אם יש לכם אתר וורדפרס תתקינו את אחד מהתוספים המומלצים, ואם לא או שאתם מעדיפים להימנע מיותר מדי תוספים - שווה להיעזר במפתח לטובת קבלת תוצאות עשירות ובולטות בגוגל שיכולה גם לבוא לידי ביטוי בתוצאות AI. 

 
המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
אנא הזן את המספר מאה עשרים וארבע: